Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez Tavuğu Tarifi

Yemeklerinize oldukça yakışacak ve akşam yemeklerinizde masanızı süsleyecek harika bir tarif ile geldik. Çerkez tavuğunu ister misafirlerinize isterseniz de akşam yemekleriniz de menü olarak sunabilirsiniz. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden bu harika Çerkez tavuğu tarifi ve malzemelerini vermeye geçelim.

Çerkez Tavuğu Tarifi Malzemeleri

1 tane bütün tavuk

3 diş sarımsak

1,5 su bardağı tavuk suyu

2 dilim bayat ekmek içi

1 su bardağı ceviz içi

Sosu İçin

Yağ

Toz kırmızıbiber

Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı

Öncelikle suda haşladığınız tavuğu derilerinden ayırın ve lif lif parçalayın. Bayat ekmek içlerini ise bir buçuk bardak olan tavuk suyu ile ıslayın. Cevizleri de iyice küçük küçük ezdikten sonra bir tülbent yardımı ile cevizleri iyice sıkın. Çıkan yağı ise sos içinde kullanmak üzere ayırın. Ekmek içi sarımsak ve dövülmüş cevizleri de ekleyin ve bir güzel karıştırın. Bu tüm malzemelerin içine tavukları da ekleyin. Ayırmış olduğunuz ceviz yağını bir tavada kırmızı toz biber ile kızdırın. Şunu da belirtmeliyiz ki burada ceviz yağı az çıkabilir bunu tere yağı ile de kızdırabilirsiniz. 1 gün özellikle dinlendirmelisiniz. Ardından eğer yoğun bir kıvam oluşursa sosu dökmeden evvel üzerine bir miktar tavuk suyu gezdirebilirsiniz. Çerkez tavuğu tarifimiz bu kadar. Akşam masalarınızı süsleyecek Çerkez tavuğu tarifini deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Çerkez Tavuğu Yapımında Püf Noktalar

Çerkez tavuğu ilk yaptığınız zaman gözünüze çok gelebilir. Fazlalığını ise kapaklı saklamak kaplarına koyarak ertesi gün de ilk günkü gibi tüketebilirsiniz.  Fakat çok uzun süre bekletmemelisiniz. Böylelikle bozulma ihtimalini ortadan kaldırmış olur ve hem de lezzeti değişmemiş olur. aynı zamanda kırmızı toz biberi yağda kızdırıp üzerine dökebileceğiniz gibi kızdırmadan da üzerine gezdirebilirsiniz. Fakat yağ da kızdırmanız tavuğa daha da lezzet katacaktır. Bunun yanında Çerkez tavuğu üzerini maydanoz, dereotu gibi farklı yeşillikler ile süsleyebilir ve yanına ceviz parçaları da koyarak görsel şölenini daha da arttırabilirsiniz. Çerkez tavuğunu deneyecek olan herkese afiyet olsun.Üstün lezzet sunan Çerkez tavuğu için Beyoğlu Pera Adalı mekanımıza bekleriz.