Ermeni Pilaki Tarifi

Ermeni Pilaki Tarifi

Ermeni Pilaki Tarifi

Ermeni Pilaki Tarifi

Yemek kültürü bakımından oldukça benzer olan Ermenistan mutfağından Ermeni pilaki tarifi ile sizlerleyiz.  Türk mutfakları ile oldukça benzerlik gösteren Ermeniz yemek kültüründe yaprak sarmasından mantıya kadar birçok benzer yemek kültürlerini görmek mümkündür. Peki Ermeni pilaki nasıl yapılır? Ermeni pilaki malzemeleri nelerdir? sizleri daha fazla bekletmeden bu muhteşem yemeğimizin yapılışı ve tarifine geçmek isteriz.

Malzemeler

200 gr battal fasulye. Bir gün önceden fasulyeleri ıslamayın.200 gr Ayçiçek ya da zeytinyağı500 gr kuru soğan5 diş sarımsak. İsteğe bağlı olarak arttırabilirsiniz.3 adet domates3 adet defne yaprağıKereviz sapı3 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Ermeni Pilaki Tarifi Yapılışı

İlk önce fasulyelere bir gece önceden ıslayın ve tencereye Ayçiçek ya da tercihinize göre zeytinyağını koyun. Fasulyenin içerisine ise soğan ve sarımsak, kerevizi ekleyin ve 5 dakika kadar kısık ateşte kavurmaya başlayın. Daha sonra geriye kalan malzemeleri de içine ilave edip tekrar 2-3 dakika kadar kavurmaya devam edin. Kavurduktan sonra üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak suyunu koyun ve kısık ateşe alın. Suyunu çekene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Fasulyeler de pişip yağa bindikten sonra ise tencere de soğumaya bırakın. Soğuyan ermeni pilakiyi servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ermeni Pilaki Ne İle İyi Gider?

Ermeni pilaki tarifi hakkında bilgi verdik. Peki, Ermeni pilaki yanına ne iyi gider? Diye düşünenlerdenseniz sizlere birkaç farklı fikirler sunacağız. Ermeni pilaki yemeği ermeni mutfağının vazgeçilmezlerinden bir tanesidir diyebiliriz. Aynı zamanda Türk mutfaklarında da yapılıp lezzetle yenilen bu yemek yanına pirinç pilavı veya bulgur pilavı iyi gidecektir. Aynı zamanda yanına yapacağınız bir salata ise sofralarınızı şenlendirecektir. Ermeni pilaki yemeğini zeytin yağı ile tercih etmeniz yemeğinize daha da lezzet katacaktır. Eğer daha doyurucu bir menü oluşturmak isterseniz pilav yanına en iyi gidecek seçeneklerden birisi olabilir. Aynı zamanda sofralarınız çeşitlendirmek ve çoğaltmak da isterseniz önden bir çorba ile yemeğe başlayabilirsiniz. Ardından pilaki ve pilav yemeğine geçebilirsiniz.Siz de en iyi Ermeni pilaki lezzetini keşfetmek için Beyoğlu Pera Adalı mekanımıza uğrayabilirsiniz.