En Lezzetli Dondurma Tarifileri

En Lezzetli Dondurma Tarifileri

En Lezzetli Dondurma Tarifileri

En Lezzetli Dondurma Tarifleri

Dondurma tarifleri ile sizlerleyiz! Dondurma yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden bir tanesidir. Özellikle yazın sıcaklarında buz gibi serinleyebileceğiniz bir yiyeceği kim tercih etmek istemez ki? Sizler için bu yazımızda hazırlayabileceğiniz çeşitli dondurma tariflerinden bahsedeceğiz. Kendiniz ev de yapabileceğiniz basit dondurma tarifleri ile yazı serin serin geçirebileceksiniz.Çikolatalısından karpuzlusuna, karpuzlusundan farklı dondurma çeşitlerine göre damaklarınızı şenlendireceğiz. Gönül rahatlığı ile kaç top isterseniz o kadar yiyebileceksiniz. Dilerseniz daha fazla beklemeden tariflerimize geçelim. İşte dondurma tarifleri!

Damla Sakızlı Dondurma

Malzemeler

5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı salep

2 adet yumurta sarısı

3 adet damla sakızı

1 su bardağı toz şeker

400 gr sıvı krema

Sütlü tatlıların en hafif ve ne ferahı bütün malzemeleri bir güzel çırptıktan sonra farklı bir karıştırma kabında yumurta sarısı ve şekerleri çırpın. Pürüzsüz bir kıvam alınca cam kaselere aktarıp benmari usulü uygulayın. Tencerede bekleyen sütlü karışımın içine yumurtalı karışımı da ekleyip tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra çırpmış olduğunuz kremanın içine karışımı ekleyin. Üzerini streç film ile kapattıktan sonra derin dondurucu da 8 saat bekletin. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz.

Kakaolu Dondurma

Malzemeler

3 Su bardağı süt

1 adet krema

3 yemek kaşığı kakao

1 tepeleme yemek kaşığı salep

1 su bardağı şeker

Derin bir karıştırma kabına sütü boşaltın. Diğer tüm malzemeleri de sütün içine aktarın ve güzelce karıştırın. Derin dondurucuya koyabileceğiniz bir kaba karışımı aktarın ve ara sıra çıkarıp karıştırın. İyice donup dondurma kıvamı aldıktan sonra ise buz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.Muzlu DondurmaMalzemeler5 adet büyük boy muzDondurma tarifleri arasında bir diğeri de muzlu dondurma. Muzların kabuklarını soyup dilimledikten sonra buzdolabı poşetlerinde üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Buzdolabı poşetini bir gece buzlukta soğutun. Buz tutan muzları diğer gün çıkarın ve biraz dinlendirdikten sonra rondodan geçirin ve hafif kremamsı bir kıvam alınca dilerseniz hemen servis edebilirsiniz. Dilerseniz de daha donuk olması için tekrar bir kaba koyup dondurucu da bekletebilirsiniz. Soğuk soğuk afiyetle tüketebileceğiniz muzlu dondurma tarifini eminiz ki çocuklarınız da bayılarak tüketecektir.